27 Temmuz 2013 Cumartesi

Örgü elbise anlatımı

Modelin Yapılışı
ARKA:
88 ilmek başlanır, düz örgü yapılır Beden boyu 12 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+1 ilmek kesilir. Beden boyu 28 cm olduğunda yaka için ilmekler ortalanır
ve ortadaki 34 ilmek bir defada kesilerek örgüye 2 parça olarak devam edilir. Yakanın her iki tarafından her sırada, 5 defa 1’er ilmek kesilir. Beden boyu 35 cm örülüp, omuzlarda kalan 16’şar ilmek bir defada kesilerek bitirilir.

ÖN:
Arka beden gibi örülür. Beden boyu 20 cm örülerek yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 34 ilmek bir defada kesilerek örgüye iki parça halinde devam edilir. Yakanın her iki tarafından her sırada, 5 defa 1’er ilmek kesilir. Beden boyu 35 cm örülüp, omuzlarda kalan 16’şar ilmek bir defada kesilerek bitirilir.

ETEK:
Ön ve arka bedenler dikildikten sonra bel kısmına 1 sıra trabzan yapılır.
1.sıra: her trabzan üzerine batılarak 3 adet sık iğne yapılır, 5 zincir çekilir, 3 trabzan atlanır, aynı yere batılarak 1 trabzan+3 zincir+1 trabzan yapılır, 5 zincir çekilir, 3 trabzan
atlanır, 3 sık iğne yapılır, 5 zincir çekilir, 3 trabzan atlanır, aynı yere batılarak 1 trabzan+3 zincir+1 trabzan yapılır, 5 zincir çekilir...şeklinde sıra tamamlanır.
2.sıra: 3 sık iğnenin ortasına 1 sık iğne yapılır, 4 zincir çekilir, 2 trabzanın arasındaki 3 zincirin içine 7 adet trabzan yapılır, 4 zincir çekilir, 3 sık iğnenin ortasına 1 sık iğne yapılır, 4 zincir çekilir...şeklinde sıra tamamlanır.
3.sıra: 7 trabzanların üzerine 7 sık iğne yapılır, 5 zincir çekilir, yanındaki 7 trabzan üzerine 7 sık iğne yapılır, 5 zincir çekilir...şeklinde sıra tamamlanır.
4.sıra: 7 sık iğneler ortalanarak ortasına 3 adet sık iğne yapılır, 5 zincir çekilir, alt sıradaki 5 zincirin içine 1 trabzan+3 zincir+1 trabzan yapılır, 5 zincir çekilir, alt sıradaki
7 sık iğne ortalanarak...şeklinde sıra tamamlanır.
2.sıradan itibaren model tekrar edilerek etek boyu 52 cm örülür, 1 sıra sık iğne yapılarak bitirilir.

YAKA:
Yaka etrafına 1 sıra sık iğne yapılır. Etek örneğinin 4 sırası yapılarak bitirilir.

KOLLAR:
Kol etrafına 1 sıra sık iğne yapılıp, yaka gibi örülür.

0 yorum:

Yorum Gönder

Definition List

site ekle google, site ekle, link ekle, arama motoruna kayit