27 Temmuz 2013 Cumartesi

örgü pencereli kazak anlatım

Şiş No: 4
Örgü Şekli: Düz örgü, ters örgü. 1 + 1 lastik örgü, ajur modeli, selanik örneği Not: Bu modelimizi yaparken kullandığımız malzemeler nakoya aittir. Siz zevkinize uygun başka renkler kullanarak da uygulayabilirsiniz. Size yardımcı olacak diyagram yazımızın sonunda yer almaktadır.
Yapılışı: ARKA ve ÖN: 100 ilmek başlanır, 4 cm 1 +1 lastik örülüp, örnek ve diyagram uygulanır. 2 sıra ters örüldükten sonra 1 .ve 2.diyagram aralarına 2′şer cm düz örgü yapılarak beden boyu 21 cm örülür. 1 sıra; 1 dolama, 1 ilmek kesilir, 1 dolama,..şeklinde örülür. Arka sırasında ilmekler ters örülür. 2 sıra düz örüldükten sonra tekrar; 1 dolama, 1 ilmek kesilir, 1 dolama…şeklinde örülür 4 sıra ters örülerek 3 no.lü diyagramdaki modele geçilir. 2 cm düz, 2 sıra ters, 2 cm düz, 2 cm selanik, 2 sıra düz, 1 sıra ters, 2 sıra düz, 4 cm selanik, 2 sıra düz, 1 sıra ters şeklinde 3 cm örülüp 4 no.lu diyagramdaki modele geçilir. 3 cm örüldükten sonra; 2 sıra düz, I sıra ters, 2 sıra düz örülüp, 5 no.lu diyagramdaki model uygulanılarak parça bitirilir Beden boyu 52 cm örülerek kol evi için her iki taraftan ilmek kol için 35er ilmek artırılırken, aynı zamanda her iki taraftan 6′şar ilmek haraşo örülmeye başlanır. Beden hnyu 64 em de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
YAKA: Ön ve arka parçalar birleştirildikten sonra omuz kısmından tığla;
1 sıra; 3 zincir çekilir, 2 ilmek atlanır, 1 sık iğne yapılır. 3 zincir çekilir, 2 ilmek atlanır, 1 sık iğne yapılır…şeklinde örülürken, aynı zamanda ön ve arka parça omuz kcmında 3 defa 7′şer cm boşluk bırakılıp, zincirle eklenir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Definition List

site ekle google, site ekle, link ekle, arama motoruna kayit