27 Temmuz 2013 Cumartesi

tığ ile örgülmüş elbise

Şiş No: 3.5
Örgü Şekli: Trabzan, sık iğne, zincir, file örgü
Aksesuar: 5 adet düğme Not: Elbisemizin yapımında kullandığımız malzemeler nakonun malzeme ve renk numaralarıdır. Elbiseye ait diagramlar anlatımımızın en sonunda yer almaktadır.
Yapılışı: MOTİFLER: 1 no.lu motif: toplam 306 adet yapılır. Beden şemasında gösterildiği şekilde birbirine eklenir.
2no.lu motif: 9 adet yapılır, beden şemasına göre yerleştirilir,
3,nolu motif: diyagramdaki modele göre 2 adet yapılır. 26 adet trabzan üzerine 3 no.lu motif diyagramı uygulanarak 15 adet motif yapılır. Motifler beden semasındaki gibi yerleştirilir.
HAZIRLANIŞI: 2 ve 3 no.lu motifler beden şemasına göre eklendikten sonra oluşan roba, şemada görüldüğü gibi kol ve beden olarak ayrılır. On beden için; kol evinden başlanarak motif taralına 3 adet trabzan yapılır, geri dönülür, kol evi tarafından artış yapılmaz. Her sırada motiflerin yönüne gore Kabzan artışları yapılır. Beden orta motifinde robanın diğer taratma geçilir, aynı şekilde örülerek 100 adet trabzana ulaşılır. 4 cm trabzan yapılır. 1 .sıra için hazırlanan motifler trabzanla birbirine eklenir. Motiflerin diğer kısmına her motifin üzerine 3′er sık iğne, motif aralarına 3′er
zincir çekilerek 1 sıra örülür, Sonraki sırada her sık
iğnenin üzerine 1 ‘er trabzan, 3′er zincirlerin içine 3′er trabzan örülerek sıra tamamlanır. Bu şekilde ner trabzan üzerine trabzan yapılarak 4 cm örülür, beden şemasına uygun olarak motifler birbirine eklenir.
Arka için; robadaki 2 no.lu motifler ortalanır, ortadaki 5 motifin üzerine 1 sıra file örgü, her filenin içine 4er trabzan yapılır. Sonraki sırada her trabzan Ü7erine 1 ‘er trabzan yapılarak 3 cm örülür. 10 adet 1 no.lu motif eklenir, motiflerin üzerine 3 sık iğne yapılır, 3 zincir çekilir, diğer motife geçilir, 3 sık iğne yapılır…şeklinde sıra tamamlanır. Sonraki sırada her motifin üzerine ve zincirlerin içine 3′er adet trabzan yapılır. Her trabzan üzerine 1 ‘er trabzan yapılarak 25 cm örülür, ön parçayla birleştirilerek motif eklenmesine başlanır
Kol için; 4 adet 2 no.lu motifin üzerine 1 sıra file örgü yapılır, her filenin içine B’şaı, toplam 26 adet trabzan yapılır. Irabzanlar her iki taraftan motillere eklenir. Kol evi artışı için her sırada, her iki taraftan 8er trabzan örülür. 9.cu trabzana 2 adet trabzan yapılır. Kol boyu 18 cm olduğunda kol için hazırlanan motifler eklenir, 2 cm daba trabzan yapılıp, bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.
YAKA: Yaka etrafına 1 sıra file yapılır. Sonraki sırada 1 fileye 5 trabzan, yanındaki fileye 1 sık iğne, sonraki fileye 5 trabzan yapılır…şeklinde sıra tamamlanır.
Diagram:(click picture to enlarge) resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder

Definition List

site ekle google, site ekle, link ekle, arama motoruna kayit