1 Ağustos 2013 Perşembe

yeşil örgü bolero anlatım

Modelin Yapılışı ARKA:
90 ilmek başlanarak 7 cm düz örgü yapılır. Kol evi için her iki taraftan 5+4+3+1 ilmek kesilir. Beden boyu 29 cm örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.

KOLLAR:
Burgular için 12 ilmek başlanır. 10 sıra arayla her iki tarafındaki ilmekler düz örülmeye devam ederken, ortada kalan 10 ilmek 5+5 burgu yapılarak 55 cm örülüp, bitirilir. 2 kol için 6 adet yapılır. Burguların her iki tarafına 1’er sıra fi le yapılır. Filelerin içine 1 trabzan yapılır, 2 zincir çekilir, aynı yere batılarak 1 trabzan yapılır, yanındaki fileye geçilir, 1 trabzan yapılır, 2 zincir çekilir, aynı yere batılarak 1 trabzan yapılır…şeklinde sıra tamamlanır. Sonraki sıralarda aynı işlem 2 zincirlerin içine yapılır. Her burgunun
iki tarafına bu şekilde 4’er sıra yapılırken, kol evi tarafında kol kesimi şekli verilir. Yapılan burguların birincisini ortaya, 2 adedini yanlara alarak aralarına 1 sıra trabzanla yapılarak eklenip, kol hazırlanır. Diğer kol da aynı şekilde hazırlanıp, arka bedene dikilir. Yaka etrafına, etek ucuna ve kollara 1 sıra file yapılır.
2.sıra: 1 filenin içine 8 adet trabzan yapılır, 3 zincir çekilir, yanındaki filenin içine sık iğne yapılır, 3 zincir çekilir, yanındaki fi lenin içine 8 adet trabzan yapılır…şeklinde sıra tamamlanır.
3.sıra: 8 trabzanların aralarına batılarak 6 adet trabzan yapılır, 1 zincir çekilir, yanındaki 8 trabzanın aralarına 6 adet trabzan yapılır…şeklinde sıra tamamlanır.
4.sıra: her trabzan arasına batılarak 3 zincir çekilip, pıtırcık yapılır. Hazırlanan zincirler kollara geçirilir, uçlarına püskül yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Definition List

site ekle google, site ekle, link ekle, arama motoruna kayit