19 Ağustos 2013 Pazartesi

zarif bir bluz anlatımı

Yapılışı:
ARKA:
60 ilmek başlanır, düz örgü yapılır. Beden boyu 35 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+1 ilmek kesilir. Beden boyu 55 cm olduğunda yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 22 ilmek kesilerek örgüye 2 parça halinde devam edilir. Beden boyu 57 cm de omuzlarda kalan 13’er ilmek bir defada kesilerek bitirilir.
ÖN:
1.NO.LU PARÇA:
Örgüye yan tarafından 30 ilmek başlanır, düz örgü yapılır. 4 sıra örüldükten sonra, kol evi için bir taraftan 25 ilmek artış yapılarak 55 ilmeğe ulaşılır. 7 cm bu şekilde örüldükten sonra, ilmek artışı yapılan taraftan yaka için 5 ilmek kesilir. Aynı sırada diğer taraftan her düz sırada 10 defa 2’şer ilmek kesilirken, diğer taraftan 4 sıra arayla 5 defa 1’er ilmek kesilir. Örgü boyu 70 cm de kalan 25 ilmek bir defada kesilerek bitirilir.
2.NO.LU PARÇA:
Örgüye yan tarafından 60 ilmek başlanır, düz örülür. Örgü boyu 55 cm de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
1 no.lu ön parça, 2 no.lu ön parçanın üzerine aynı numaralar beden şemasında olduğu gibi üstüste gelecek şekilde dikilir. 2 no.lu parçanın yanları iğneyle büzdürülerek dikilir.
KOLLAR:
35 ilmek başlanır, düz örgü yapılır. Her iki taraftan 4 sıra arayla 10 defa 1’er ilmek artış yapılarak 55 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu 60 cm de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.
HAZIRLANIŞI:
1 no.lu parçada gösterilen sağ omuz yeri, arka bedendeki sağ omuza dikilir. Beden şemasının 1 no.lu parçasında kol evi olarak gösterilen bölüm kol evine dikilir.
Omuzlar dikildikten sonra kollar dikilir, ön bedenler ve arka beden gösterilen numaraları üstüste gelecek şekilde dikilip, bitirilir. 1 no.lu parça kol evlerine 10’ar cm dikilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Definition List

site ekle google, site ekle, link ekle, arama motoruna kayit